Servicii optimizare SEO

 

Ce este SEO? O strategie care te ajuta sa ajungi cat mai sus in Google.

SEO - Search Engine Optimization - inseamna optimizarea unui site web, atat in site cat si out site, pentru a ajunge cat mai sus in cautarile organice ale motoarelor de cautare. Deoarece peste 97% dintre utilizatorii de internet care cauta produse si servicii folosesc ca si motor de cautare Google, proprietarii de afaceri concureaza pentru top 10, adica prima pagina in Google. Ba mai mult, cei care reusesc sa ajunga si sa se mentina in top 3 se pot numi adevaratii castigatori.

                          Cu ce te ajuta SEO?

 1. mai mult trafic in site
 2. mai multi clienti si vanzari
 3. o experienta mai buna pentru clienti
 4. te transforma intr-un brand
 5. iti depasesti concurenta

Cum putem ajunge in top?

Nu este nimic dificil sau de speriat. Haideti mai intai sa intelegem cum lucreaza Google: fiecare site, pentru a fi indexat, este analizat de catre ”google spiders” din mai multe puncte de vedere si apoi clasat pe anumite pozitii in cautarile organice dupa cuvinte cheie. De-a lungul timpului, acest motor de cautare a evoluat si si-a schimbat cerintele, introducand algoritmi (programe informatice care cauta indicii pentru a va oferi ceea ce va doriti).

Ce analizeaza Google atunci cand pozitioneaza un site in clasament?

 1. cuvinte cheie relevante;
 2. activitatea vizitatorilor pe site (indicatori despre cat timp raman pe site, bounce rate, ce pagini/produse/servicii le intereseaza, etc.);
 3. daca site-ul are continut de calitate;
 4. numarul de backlink-uri (odata cu noul algoritm Penguin 4.0 obtinerea unui numar cat mai mare de link-uri nu mai este atat de importanta, ci calitatea site-urilor care te recomanda);
 5. vechimea domeniului;
 6. activitatea social media;
 7. multi alti factori.

Etapele procesului de optimizare:

Analiza pietei si a nisei: descoperi oportunitatile, marja de profit si sezonalitatea.

Analiza concurentei: descoperi cum sa fi diferit.

Audit SEO – un audit este o acțiune de cercetare și se face folosind nu una singură, ci mai multe unelte specifice, care generează date extrase din site. Datele obținute vor fi apoi interpretate de specialistul in seo care, pe langa problemele identificate/sau nu va gasi si solutiile.

Optimizare On Site - optimizarea on-site sau on-page se face in interiorul site-ului si este una dintre cele mai importante parti ale optimizarii pentru motoarele de cautare. Ea trebuie sa fie facuta bine atat pentru motoarele de cautare, cat si pentru oamenii ce vor citi site-ul, (viteza de incarcare, sa fie responsive, sa aiba un continut relevant si captivant, etc.). Acest proces se face in codul sursa al site-ului si include: Meta tag-uri, (Title, Keywords, Description), H1, H2, Sitemap.xml, Robots.txt.

Gasirea cuvintelor cheie - este pasul cel mai important, cuvintele si frazele cheie sunt cele care traseaza intreaga strategie SEO.

Optimizare Off site – se face in afara site-ului, este un proces care se construieste in timp si se bazeaza pe: linkbuilding - atragere de link-uri din alte site-uri cu autoritate: indicate sunt articolele si advertorialele in structuri de presa si bloguri si de evitat sunt inscrierile in directoare), social media, copywriting, si alte strategii.

Pentru crearea unei strategii corecte, care sa duca la succes cu rezultate durabile, te putem ajuta!

Cere o oferta!